Onze subsidies

U kan genieten van opleidingsubsidies door de officiële goedkeuringen toegekend aan Penta Management door de 3 regio’s (Vlaanderen – Wallonie – Brussel). Welke stappen moet u hiervoor ondernemen ?

De dienst opleidingcheques van FOREM subsidieert de permanente opleiding van de werknemer via het toekennen van opleidingcheques. Deze cheque kan worden aangekocht voor 15€ en heeft een waarde van 30€. Deze hulp is bestemd voor bedrijven die zich in de waalse regio bevinden (maximum 250 werknemers en 50 miljoen € zakencijfer). Een bedrijf kan zich maximum 400 tot 800 cheques per kalenderjaar aanschaffen. De inschrijvingsfiche alsook de te volgen modaliteiten kan u downloaden op de site van FOREM : www.leforem.be.

De betaling via opleidingcheques moet meegedeeld worden aan Penta Management voor de start van de opleiding.
Erkenningsnummer Penta Management : 01.324

De KMO portefeuille neemt voor 50% deel aan de kosten van de opleiding met een maximum van 2.500€ per jaar en per KMO. De subsidies zijn bestemd voor KMO’s en vrije beroepen die zich in de vlaamse regio bevinden. U mag uw aanvraag indienen via de internetsite : www.kmo-portefeuille.be

Om toegang te hebben tot het aanvraagsysteem moet u in het bezit zijn van uw identiteitskaart. De aanvraag moet ingediend worden ten laatste 14 kalenderdagen na de start van de opleiding.
Erkenningsnummer Penta Management : DV.0105471

De regio Brussel-hoofdstad komt voor 50% tussen met een maximum van 5000€ per jaar voor elke opleiding van minimum 1000€. De subsidies richten zich tot KMO’s met minder dan 250 werknemers en tot de zelfstandingen van de regio Brussel-hoofdstad.

Het aanvraagformulier is beschikbaar op de site van de regio Brussel-hoofdstad : www.werk-economie-emploi.irisnet.be
De aanvraag moet ingediend worden ten laatste 1 maand na het begin van de opleiding.